BRAINZ. FAQ

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen en antwoorden
 • Zorg er ten eerste voor dat op het mobiele apparaat Bluetooth is ingeschakeld.
 • Zorg er voor dat de earbuds goed zijn opgeladen. De earbuds kunnen worden opgeladen door beide earbuds in de bijgeleverde case te plaatsen en de case te verbinden aan een 220v stroombron door middel van de bijgeleverde USB kabel. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de adapter van uw mobiele telefoon.
 • Haal nu de beide earbuds uit de case, en leg deze vlak naast elkaar op bijvoorbeeld een tafel. Beide earbuds zullen kort knipperen en zullen een pieptoon geven zodra de beide buds met elkaar verbonden (gepaird) zijn. Het pairen gaat automatisch.


Hierna zullen beide earbuds rood-blauw blijven knipperen terwijl ze hun Bluetooth signaal uitzenden.

Terwijl de earbuds knipperen verschijnt op uw smartphone “BRAINZ Earbuds H05” in beeld bij de Bluetooth apparaten. Klik hierop. Indien het toestel vraagt of u wilt verbinden, kies “JA”. Uw earbuds zijn nu gekoppeld aan uw telefoon en u kunt de earbuds gebruiken.

 • Zorg er ten eerste voor dat de beide earbuds middels de case goed opgeladen zijn. Leg hiervoor beide earbuds in de case, en verbind de case met een 220v stroombron doormiddel van de bijgeleverde kabel.
 • Daarnaast zullen de earbuds met elkaar verbonden moeten worden. Dit gebeurt automatisch wanneer de earbuds uit de case worden gehaald en kort vlak naast elkaar worden gehouden. De earbuds zullen kort knipperen waarna een piep-toon klinkt en de LED-indicatie van de beide earbuds synchroon aan elkaar zullen knipperen. Zodra de earbuds met elkaar gepaird zijn kunnen zij ook via Bluetooth aan een telefoon worden gekoppeld.

Tijdens het luisteren van muziek, kunt u op de volgende manier via de earbuds acties uitvoeren:

 • Houd het cirkeltje ingedrukt voor 5 seconden om de earbud uit te schakelen of in te schakelen. Let op! U kunt de linker en rechter earbud los van elkaar uit- en in schakelen.
 • Tik zachtjes op het cirkeltje van de linker- of rechter earbud om de muziek te pauzeren.
 • Tik zachtjes 2x achter elkaar op de linker earbud om het volume te verlagen.
 • Tik zachtjes 2x achter elkaar op de rechter earbud om het volume te verhogen.
 • Tik zachtjes 3x achter elkaar op de linker earbud om het vorige liedje af te spelen.
 • Tik zachtjes 3x achter elkaar op de rechter earbud om het volgende liedje af te spelen.

Zorg er ten eerste voor dat de Fit Watch voldoende is opgeladen.

Om de Fit Watch in te schakelen houdt u het touch-cirkeltje aan de voorzijde 5 seconden ingedrukt.

Van de BRAINZ Fitwatch zijn 2 modellen in omloop. Bij beide modellen is het de bedoeling dat u het horloge voorzichtig uit de siliconen band drukt. Zodra u het horloge uit de band heeft gehaald zijn er twee opties.

 

Optie A – Uw horloge is voorzien van een USB plug  aan 1 zijde van het horloge. U kunt dit horloge rechtstreeks in een USB adapter plaatsen zodat het horloge kan opladen.

 

Optie B – Uw horloge is niet voorzien van een USB plug. In dit geval heeft u een USB kabel bijgeleverd gekregen. U kunt het horloge hieraan koppelen en de kabel in een USB adapter plaatsen zodat het horloge kan opladen.

 

 • Open de app Instellingen op uw telefoon.
 • Tik op Verbonden apparaten En dan Verbindingsvoorkeuren En dan Bluetooth. Als ‘Verbindingsvoorkeuren’ niet wordt weergegeven, ga je naar de volgende stap.
 • Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld.
 • Tik in de lijst met gekoppelde apparaten op een gekoppeld maar niet verbonden apparaat.
 • Zodra uw telefoon en het Bluetooth-apparaat zijn verbonden, wordt het apparaat als verbonden apparaat weergegeven.

 

 • Ga op een apparaat naar ‘Instellingen’ > ‘Bluetooth’ en schakel Bluetooth in. Verlaat dit scherm niet totdat u de stappen voor het koppelen van het accessoire hebt doorlopen.
 • Zet het accessoire in de detecteerbare modus (de stand waarin het zichtbaar is voor andere apparaten) en wacht tot het op uw apparaat wordt weergegeven. Als het niet zichtbaar wordt of als u niet weet hoe u het accessoire detecteerbaar moet maken, raadpleegt u de instructies bij het accessoire of neemt u contact op met de fabrikant.
 • Tik om uw accessoire te koppelen op de naam van het accessoire wanneer deze op het scherm verschijnt. U moet mogelijk een pin- of toegangscode invoeren. Als u niet zeker weet wat de pin- of toegangscode is, raadpleegt u de documentatie van het accessoire.

De handleidingen voor elk product kunt u gemakkelijk vinden door de desbetreffende product pagina te bekijken. Deze kunt u bekijken of downloaden voor later gebruik.

Dit verschilt per powerbank. Een gemiddelde telefoon heeft een capaciteit van ongeveer 3000mAh (milliampère). De 3-in-1-powerbank heeft bijvoorbeeld een capaciteit van 8000mAh. Dit betekent dat deze powerbank uw telefoon bijna 3 keer volledig kan opladen. Als u een andere powerbank met bijvoorbeeld 6000mAh gebruikt, kan deze uw telefoon 2 keer volledig opladen.

Voor vragen over een product en hoe het werkt kunt u de handleiding voor uw product op de site raadplegen. Op de product pagina van uw opgevraagde product kunt een handleiding vinden. 

U kunt in meerdere producten van BRAINZ. een SD-kaart stoppen. Deze worden niet meegeleverd en zult u zichzelf van moeten voorzien. Zet uw favoriete muziek op de SD-kaart voordat u hem gebruikt. Als u gereed bent kunt u de SD-kaart in het product stoppen. Op elk product zit een knop of schuifknop om het product in SD-kaartmodus te zetten. Het product speelt nu de liedjes van uw SD-kaart af.

Om gebruik te kunnen maken van draadloos opladen moet uw telefoon uitgerust zijn met de Qi-technologie. Bij Qi-technologie wordt een speciale techniek genaamd inductie-laden gebruikt. Het basisstation waar uw telefoon op gelegd wordt moet aangesloten zijn op een stopcontact. De spoel die in de oplader zit genereert een elektromagnetisch veld waardoor uw telefoon draadloos kan opladen. Kijk hier om te checken of uw telefoon de Qi-technologie bezit.

U kunt de app FitPro voor de Fit Watch vinden in de app store van uw mobiel. Voor Android is dit de Google Play Store, bij Apple-gebruikers is dit de App-Store. U kunt de applicatie vinden door ‘Smart Bracelet FitPro’ in te voeren in de zoekfunctie. Als u de app gedownload heeft hoeft u alleen een account aan te maken en de gebruiksaanwijzing op onze site te volgen.

U kunt de app LeFun Health voor de Smart Watch vinden in de app store van uw mobiel. Voor Android is dit de Google Play Store, bij Apple-gebruikers is dit de App-Store. U kunt de applicatie vinden door “LeFun Health” in te voeren in de zoekfunctie. Als u de app gedownload heeft hoeft u alleen een account aan te maken en de gebruiksaanwijzing op onze site te volgen.

Sommige speakers hebben een radio-functie geïnstalleerd. Via deze functie kunt u radio luisteren. Om deze te activeren moet u de knop met de letter M indrukken. De radio schakelt nu naar radio-modus. Via volume omhoog en volume omlaag kunt u van frequentie schakelen.

Vragen over de garantie?

Vind hier de garantievoorwaarden voor al onze BRAINZ producten.